vrijdag 21 juli 2023

Dag 13: Capitol Reef NP

 Na de flash flood van gisteren bij aankomst in het Capitol Reef NP zat de schrik er toch een klein beetje in om te gaan wandelen. Deze voormiddag gaf de weerapp echter mooi en droog weer dus hebben we de Hickman Bridge Trail gedaan. Mooi mooi maar warm warm… ;-) Halverwege hebben we even in de schaduw gezeten om uit te puffen want dit was nodig. 



Na de trail zijn we in een klein winkeltje wat eten bijeen gaan sprokkelen en na de middag heb ik weer wat gewassen, in het zwembad gezeten en hebben Jan en de kinderen het ook rustig aan gedaan. Na het avondeten wou ik nog heel graag een wandeling doen in het park maar bij het binnenrijden zagen we weer een donkere wolk boven de vallei hangen en enkele bliksemschichten. Geen goed teken dus. We zijn er een tijdje vandaan gebleven en hebben op enkele plaatsen de auto even aan de kant gezet om wat foto’s te trekken van de omgeving. Tijdens één van die stops kwam ik een trailbordje tegen van een leuke wandeling. Onder dit bord hing een papier met de waarschuwing dat er onlangs een mountain lion was gespot op deze wandelroute. Omdat ik geen zin had in een ontmoeting met dit beest zijn we ook hier wijselijk omgekeerd. 

 


Een half uurtje later klaarde de lucht volledig op en zijn we toch verder het park ingereden om de geplande Grand Wash Trail te wandelen. 

 




Deze was ook weer super de moeite en ik ben blij dat we deze toch nog hebben kunnen doen want morgen rijden we alweer verder naar het volgende park. Dan staat Bryce Canyon NP op het programma. De sterrenhemel is hier trouwens ook prachtig om te zien :-)

Klik hier voor meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze reis kort samengevat in een leuk fotofilmpje

Klik hier om het filmpje te bekijken