zaterdag 8 juli 2023

Van Brussel naar New York

 Ons vierde avontuur in de USA is weeral begonnen sé! :-D Na een vlucht van ongeveer 7,5uur zijn we veilig en wel aangekomen in het voor ons nog onbekende New York City. Tegen dat we goed en wel in het vliegtuig zaten riep de piloot om dat er een militaire oefening was aangekondigd op de luchthaven in verband met onze nationale feestdag en dat we pas een half uur later zouden kunnen vertrekken. Hij vermelde er ook bij dat ze gingen proberen om toch op de verwachtte aankomsttijd te kunnen landen (en dat is ze warempel nog gelukt ook!) :-) Kort na 13u New York tijd zijn we na een rustige vlucht geland op JFK international airport. 

 


 

Daar hebben we na aankomst nog zo’n 50 minuten staan aanschuiven om door immigrations te geraken. Tijdens het aanschuiven daar, kregen we een bericht waarin we zagen dat onze airportshuttle niet langer zou wachten dan 45 minuten. Dus we voelden de bui al hangen dat meneertje taxi er niet meer zou staan tegen dat we de luchthaven  zouden buiten wandelen. En inderdaad, meneer Taxi was in geen velden of wegen te bekennen en we zagen ook via de App dat hij ondertussen vertrokken was! Doordat we met 5 man + veel bagage daar stonden vonden we geen taxi die groot genoeg was om ons te vervoeren. Uiteindelijk kregen we de tip om de UBER app op onze gsm te installeren om op deze manier een chauffeur met een grotere auto te kunnen regelen. Ik moet zeggen dat deze app zijn werk méér dan goed deed, want nog geen 5 minuten nadat we via deze app een chauffeur hadden aangevraagd kwam er een busje aangereden om ons op te pikken en naar het hotel te brengen. Na aankomst zijn we nog even iets gaan eten. De kinderen mochten kiezen dus werd al snel duidelijk dat we in de McDo zouden belanden! ;-P Na dit ‘feestmaal’ zijn we nog even naar Times Square gewandeld. 

 




Op weg naar daar snoven we alvast (letterlijk en figuurlijk) een stukje New York met de wietgeur die er op vele plaatsen hing. De eerste indruk van de wolkenkrabbers die we zagen is ook al écht wauw! Niet te vatten hoe hoog sommige van die torens zijn en echt cool als je eronder staat en recht naar boven kijkt. Ik ben benieuwd wat ons nog allemaal te wachten staat hier. Hebben er alvast zin in! :-)


Klik hier voor meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze reis kort samengevat in een leuk fotofilmpje

Klik hier om het filmpje te bekijken