donderdag 20 juli 2023

Dag 12: Moab - Capitol Reef NP (Torrey)

 

Vandaag is een redelijk saaie rit op enkele uren tijd omgeslagen in een toch wel spannende rit. Nadat we Goblin Valley State Park hadden bezocht reden we een uurtje later Capitol Reef NP binnen. We zagen al van ver dat er een rare wolk hing in de richting waar we naartoe reden. Naarmate we het park verder inreden begon het te regenen en nog geen 5 minuten later volop te hagelen. We wisten niet goed wat te doen en dachten dat het een goed idee was om even aan de kant te gaan staan . Nog geen 30 seconden later zien we een grote waterval ontstaan vlakbij waar wij stonden. 

 



Het wegdek werd razendsnel omgetoverd tot een beginnende rivier.  Het water dat over de baan liep leek ons nog niet te hoog te staan en zijn er zo snel mogelijk doorgereden omdat we bang waren dat de situatie snel zou escaleren tot een Flash Flood en we dan geen kant meer zouden opkunnen. Gelukkig was de richting waar we naartoe moesten weg van het slechte weer.  We waren nog geen 5 minuten weg uit die hachelijke situatie of we kregen de volgende melding op onze telefoon. 

 


Ik denk dat we hier met veel geluk zijn weggekomen van een situatie die heel slecht had kunnen aflopen. Ik heb bij aankomst in het hotel verschillende weerapps opgezocht om de toestand hier wat mee op te volgen want de schrik zit er wel wat in nu. Je kan zomaar op enkele minuten tijd in een levensgevaarlijke situatie terecht komen hebben we vandaag gezien… ‘s avonds zijn Jan en ik (na de weerapps goéd geraadpleegd te hebben), nog met zijn tweetjes naar Sunset Point en Gooseneck Point gewandeld om te genieten van een mooie zonsondergang en dit uitstapje maakte de dag dan toch weer meer dan geslaagd. :-)


Klik hier voor meer foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Onze reis kort samengevat in een leuk fotofilmpje

Klik hier om het filmpje te bekijken